Detailansicht

Urban Heterarchies: Changing Religious Authority and Social Power in Cities 11.12.2019 - 13.12.2019

Öffentliche Konferenz der Kolleg-Forschungsgruppe "Religion und Urbanität: Wechselseitige Formierungen (UrbRel)", organisiert von Emiliano Urciuoli, Susanne Rau und Jörg Rüpke.

• Ort: Augustinerkloster, Erfurt
  • Referent(en): verschiedene
  • Veranstalter: Max-Weber-Kolleg für kultur- und sozialwissenschaftliche Studien
  • Kategorie: Konferenz/Symposium
  • Publikum: öffentlich

The conference will bring together leading experts focusing on empirical and theoretical questions and representing multiple disciplines, such as religious studies, Asian studies, history, classics, archaeology, geography, and sociology, in order to bring the heuristically promising concept of heterarchy to bear on the study of the cross-cultural and -temporal entanglements of religion and urbanity.